shape image Crop-image
Shape
shapeshape

Er was eens een liefde voor verenigingen…

Stapels administratie, zoekgeraakte leden en boekwerken van bonnen. De grootste angst van bestuurders als je het ons vraagt. Dit kan toch zeker makkelijker?

Net als de rest van ons team heeft Congressus oprichter Jochem Pastoor aan het hoofd van een vereniging gestaan. Om de welbekende Excel-ergernissen op te lossen begon Jochem in 2010 te werken aan dé oplossing.

Van een studentenproject naar een 7-koppig team. Van een krappe studentenkamer naar een prachtig werkeiland in De Pijp in Groningen. Van een ruwe diamant naar een parel van een product. Een product waar ruim 250 verenigingen nu gebruik van maken, en daar zijn we trots op.

Er is veel veranderd, maar onze missie blijft hetzelfde. Een gemakkelijker, plezieriger en efficiënter leven voor bestuurders en leden. Samen met bestuurders streven we ernaar nieuwe, praktische technologieën te ontwikkelen om verenigingen blij te maken. Want daar worden wij weer blij van.

Onze (verenigings)missie

Wij hebben liefde voor verenigingen. Want wat is er mooier dan samen bouwen aan je sport, je studie, en je toekomst?

Sinds 2011 maakt Congressus besturen weer leuk! Vanuit onze uitgebreide ervaring in het verenigingsleven weten we dat er met slimme automatisering en integratie van gegevens veel winst valt te behalen. Het besturen van een vereniging kan veel makkelijker. En wordt veel leuker wanneer de dagelijkse processen een stuk minder aandacht vragen!

Het doel van Congressus is om verenigingen te helpen minder tijd kwijt te zijn aan de dagelijkse administratie. Om het leven van bestuur en leden makkelijker, plezieriger en efficiënter te maken.

Met bijna tien jaar ervaring in het ontwikkelen van innovatieve internetdiensten, weten wij dat we de juiste mensen zijn voor deze verenigingsmissie. Samen met jou streven we ernaar nieuwe, praktische technologie te ontwikkelen die jou als onze klant, als vereniging, op weg helpt.

De mensen die het jouw vereniging makkelijker willen maken

Enthousiast, gedreven en met oog voor kwaliteit. Wij zijn Congressus!

shape image

Thomas

Kom je er niet helemaal uit met onze software? En biedt de kennisbank geen antwoord op je vraag? Thomas zit voor je klaar! Antwoorden op lastige vragen en genoeg tips zodat jij weer verder kan in onze software.

shape image

Sam

Benieuwd of Congressus iets is voor jouw vereniging? Sam denkt graag met je mee! Hij praat je graag bij over alle mogelijkheden die onze verenigingssoftware biedt. Hij belt je graag op, maar vindt het ook geen probleem om langs te komen.

shape image

Marthijs

Marthijs schrijft bij ons alles behalve code. Kaartjes, blogs, nieuwsbrieven, de notulen van onze vergaderingen en onze berichten op de socials, grote kans dat het uit de vingers van Marthijs is gekomen.

shape image

Folmer

Nieuw in onze software? Onze onboardspecialist Folmer is onze rots in de branding voor nieuwe klanten. Folmer zorgt er voor dat elke nieuwe klant van Congressus goed beslagen ten ijs komt. Ook kan je Folmer vinden op onze support afdeling, in de chat kun je bij hem altijd terecht voor tips, tricks en GIFs.

shape image

Jelmer

Jelmer is vaardig in de talen Fries, Python en SQL en spreekt in mindere mate Nederlands en Engels. Jelmer verbetert de bestaande diensten van onze software, maar bouwt ook aan nieuwe functionaliteiten in Congressus. Als deze developer geen code aan het maken is, maakt hij worsten.

shape image

Jochem

Wat in 2004 tijdens een bestuursjaar begon als Excel-ergernis, is inmiddels uitgegroeid tot alles-in-één verenigingssoftware. Jochem is vader, hardloper en ondernemer. Zet pepernoten, slagroomsoesjes en andere zoetigheid om in code.

Kom jij ons team versterken?

Ons doel is de beste software ontwikkelen voor makkelijk meer vereniging. Een fijne werkomgeving, vrijheid, verantwoordelijkheid en blije klanten vinden wij belangrijk. Wil en kan jij een bijdrage leveren aan ons team en aan het ontwikkelen van nog betere software en gebruikerservaring voor verenigingen? Of kan je ons ondersteunen in communicatie en service? Bel! Of mail ons op hallo@congressus.nl op te solliciteren op onderstaande functies of een open sollicitatie in te sturen. 

Word jij onze nieuwe support-specialist?

Help jij ons en onze klanten uit de brand? Congressus zoekt versterking voor team support!

Pak jij snel dingen op, ben je communicatief vaardig en oplossingsgericht, dan kan jij onze gebruikers helpen bij hun vragen en uitdagingen.

Als support-specialist bij Congressus werk je aan maximale tevredenheid van onze gebruikers. Met ruim 300 klanten en meer dan 1000 dagelijkse gebruikers, is er altijd wel iets te doen, of iemand te helpen. Dat doen we via chat, e-mail en telefoon.

Hiernaast zorg je er voor dat onze kennisbank up-to-date blijft; dit stelt onze klanten in staat zelf antwoord te vinden op hun vragen. Idealiter kunnen meer dan 90% van alle vragen beantwoord worden via de kennisbank. Dat scheelt jou uiteindelijk ook weer werk 🙂.

Samen met je commerciële- en developmentcollega’s breng je de wensen van onze klanten in kaart. Hiermee kunnen we onze software beter te maken. Je collega’s kunnen van alles roepen, maar jij hebt dagelijks contact met onze klanten en weet dus het beste wat er speelt!

Over Congressus

Bij Congressus maken we software voor verenigingen. Hiermee beheren verenigingen hun ledenadministratie, website en facturatie. Dit biedt een vereniging continuïteit en de ruimte om te focussen op toegevoegde waarde voor de leden. Voor elke vereniging is die toegevoegde waarde weer anders, en dat levert diverse klanten met uiteenlopende cases en uitdagingen op!

We zijn bij Congressus met een team van zes. We werken er allemaal aan om ‘ons’ bedrijf verder te brengen. Heb je goeie ideeën om onze organisatie beter te maken, dan moedigen we je aan hier werk van te maken.

Wat we van je verwachten

Als onze support-specialist zal je:

 • Het eerste aanspreekpunt zijn voor onze klanten en hun vragen en problemen beantwoorden
 • Uitstekende klantenservice verlenen door snel en accuraat te reageren op vragen
 • Problemen oplossen en oplossingen aanbieden aan onze klanten om ervoor te zorgen dat ze tevreden zijn met onze software
 • Onze kennisbank bijhouden en zorgen dat deze up-to-date en relevant is voor onze klanten
 • Samenwerken met ons team om ervoor te zorgen dat onze klanten tevreden zijn met onze software en om de klanttevredenheid te verbeteren

Om deze functie succesvol te kunnen uitvoeren, is het belangrijk dat je:

 • Uitstekende communicatievaardigheden hebt, zowel in het Nederlands als in het Engels
 • Een goed probleemoplossend vermogen en een klantgerichte instelling hebt
 • Technisch onderlegd bent en snel je weg vindt in software

Ervaring in een soortgelijke functie als support-specialist is een pré.

Wat we je bieden

 • Een contract voor 16 – 32 uur per week
 • Een fantastisch product om mee te werken
 • Een klein, maar gezellig team
 • Een fijne werkplek in het centrum van Groningen
 • Ruimte om je te ontwikkelen
 • Een goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden (o.a. sportbudget, goed ingerichte werkplek, leerbudget en diverse team-uitjes)

Lees je nog steeds? Mooi! Dan is het nu hoogste tijd om je interesse te vertalen in een mailtje + CV aan jochem@congressus.nl. We vinden een paar oprechte zinnen belangrijker dan een formele brief.

Als frontend developer maak je deel uit van het Congressus Team. Binnen dit team zorg jij ervoor dat de websites van onze klanten en webapplicaties er gelikt uit zien en gebruiksvriendelijk werken.

Jij bent helemaal thuis in HTML en CSS. Daarnaast kun je goed uit de voeten met JavaScript, verschillende libraries/frameworks en doen de termen mobile first, browser-compatibility en adaptive design bij jou een heel arsenaal aan bellen rinkelen. Als je ook nog ervaring hebt met Tailwind CSS, Alpine JS en Jinja2 zou dat een mooie extra zijn.

 • Je hebt affiniteit met SaaS
 • Je hebt ervaring met (of wil je ontwikkelen in) frameworks als Tailwind CSS en Alpine JS
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van webapplicaties in een klein team (Congressus werkt met 1x backend, 1x full-stack en 1x UI/UX)
 • Je krijgt energie van het werken volgens shape-up (6 weken projectwerk, 2 weken cooldown, zie https://basecamp.com/shapeup/webbook)

Congressus werkt op eigen kracht, in een klein team zorgen we voor groei en klantsucces! We zijn trots op onze software en bieden hiermee een fantastische oplossing voor verenigingen. 

Wat bieden wij?

Je krijgt een uitdagende baan bij een van de leukste SaaS bedrijven in Groningen. Een klein team, waarin je veel verantwoordelijkheid krijgt en we samen zorgen voor groei. 

 • Een plek binnen ons team voor 24 – 40 uur per week
 • Een fantastische werkplek in De Pijp te Groningen
 • Mogelijkheid om voor langere periodes remote te werken
 • Markt-conform salaris
 • Een team van jonge en enthousiaste collega’s
 • Een product met een uitstekende basis, maar ook veel potentie voor verbetering en uitbreiding
 • Mogelijkheid om te blijven ontwikkelen door trainingen, cursussen en congressen

Enthousiast geworden?

Dat begrijpen wij heel goed!

Stuur dan je LinkedIn profiel en motivatie naar hallo@congressus.nl. Wees creatief. We vinden het leuker je te leren kennen in een paar oprechte zinnen, dan middels een lap tekst vol clichés.

Meer dan 250 verenigingen zijn blij met Congressus!
image

Studievereniging KIC

Studievereniging

Achter de gebruiksvriendelijke interface zit een klantvriendelijk team dat altijd voor je klaar staat.

Sjoerd MulderVoorzitter (2017-2018)

De grootste communicatievereniging van Noord-Nederland maakte dankzij Congressus een grote slag in professionalisering.

image

ConcepT

Studievereniging

Als bestuur heb je alles in één, de website, de ledenadministratie en het incassosysteem. Dit voorkomt een hoop administratieve lasten.

Ramon OppersSecretaris en Functionaris Interne Betrekkingen 2017

In 2015 is ConcepT overgestapt op Congressus om zo alle verschillende processen vanuit één omgeving te kunnen beheren.

SVGshapeshapeshape

Klaar voor méér vereniging? Start vandaag nog met Congressus, software voor jouw vereniging.

Maak geheel vrijblijvend je eigen Congressus omgeving aan en ontdek hoe je eenvoudig je vereniging kan beheren.

Avtar
Of bel met Sam (sales) voor meer informatie of om een persoonlijke demo in te plannen. We zijn vandaag bereikbaar tot 17:00 uur. Support? Bel 050-2110016