shape image Crop-image
Shape
shapeshape

Er was eens een liefde voor verenigingen…

Stapels administratie, zoekgeraakte leden en boekwerken van bonnen. De grootste angst van bestuurders als je het ons vraagt. Dit kan toch zeker makkelijker?

Net als de rest van ons team heeft Congressus oprichter Jochem Pastoor aan het hoofd van een vereniging gestaan. Om de welbekende Excel-ergernissen op te lossen begon Jochem in 2010 te werken aan dé oplossing.

Van een studentenproject naar een 7-koppig team. Van een krappe studentenkamer naar een prachtig werkeiland in het Launch Cafe. Van een ruwe diamant naar een parel van een product. Een product waar ruim 200 verenigingen nu gebruik van maken, en daar zijn we trots op.

Er is veel veranderd, maar onze missie blijft hetzelfde. Een gemakkelijker, plezieriger en efficiënter leven voor bestuurders en leden. Samen met bestuurders streven we ernaar nieuwe, praktische technologieën te ontwikkelen om verenigingen blij te maken. Want daar worden wij weer blij van.

Onze (verenigings)missie

Wij hebben liefde voor verenigingen. Want wat is er mooier dan samen bouwen aan je sport, je studie, en je toekomst?

Sinds 2011 maakt Congressus besturen weer leuk! Vanuit onze uitgebreide ervaring in het verenigingsleven weten we dat er met slimme automatisering en integratie van gegevens veel winst valt te behalen. Het besturen van een vereniging kan veel makkelijker. En wordt veel leuker wanneer de dagelijkse processen een stuk minder aandacht vragen!

Het doel van Congressus is om verenigingen te helpen minder tijd kwijt te zijn aan de dagelijkse administratie. Om het leven van bestuur en leden makkelijker, plezieriger en efficiënter te maken.

Met bijna tien jaar ervaring in het ontwikkelen van innovatieve internetdiensten, weten wij dat we de juiste mensen zijn voor deze verenigingsmissie. Samen met jou streven we ernaar nieuwe, praktische technologie te ontwikkelen die jou als onze klant, als vereniging, op weg helpt.

De mensen die het jouw vereniging makkelijker willen maken

Enthousiast, gedreven en met oog voor kwaliteit. Wij zijn Congressus!

shape image

Aimée

Aimée is onze stille, maar supersterke kracht op het gebied van strategie. Met haar ambitieuze blik op de toekomst kijkt ze hoe we nóg meer bestuurders en verenigingen kunnen verbinden en inspireren!

shape image

Richard

Onze commerciële alleskunner. Richard ontdekt zijn creatieve kant en ondersteunt Congressus op het gebied van communicatie, klantliefde en marketing. Basketballer en voorzitter van MAC Delfzijl in zijn 'vrije' tijd.

shape image

Folmer

Folmer is onze chef tevreden klanten! Hij steekt graag zijn handen uit de mouwen om (toekomstige) Congressus gebruikers te ondersteunen bij lastige vraagstukken. In de chat kun je altijd bij hem terecht voor tips, tricks en GIFs!

shape image

Jelmer

Jelmer houdt zich voornamelijk bezig met het verbeteren van bestaande diensten en het bouwen van nieuwe functionaliteit in Congressus. Grote kans dat je regelmatig gebruik maakt van functionaliteit die door Jelmer gebouwd is.

shape image

Jochem

Jochem is de Beginbaas van Congressus; tijdens een bestuursjaar besloot hij er van alles makkelijker en beter kon! Deze “hobby” is uitgegroeid tot Congressus waarmee we al zoveel verenigingen van dienst kunnen zijn. Jochem is verantwoordelijk voor alle technische ontwikkelingen en houdt zich daarnaast bezig met het reilen en zeilen van het bedrijf.

shape image

Katja

Katja brengt graag een verse lading enthousiasme en nieuwsgierigheid bij Congressus. Met allerlei marketing en communicatie doet ze haar best om nog meer verenigingen op de hoogte te stellen van wie we zijn en wat we doen!

Kom jij ons team versterken?

Ons doel is de beste software ontwikkelen voor makkelijk meer vereniging. Een fijne werkomgeving, vrijheid, verantwoordelijkheid en blije klanten vinden wij belangrijk. Wil en kan jij een bijdrage leveren aan ons team en aan het ontwikkelen van nog betere software en gebruikerservaring voor verenigingen? Of kan je ons ondersteunen in communicatie en service? Bel! Of mail ons op hallo@congressus.nl op te solliciteren op onderstaande functies of een open sollicitatie in te sturen. 

Congressus levert een totaaloplossing voor verenigingen. Software waarmee ledenadministratie en financiële administratie voor iedere vereniging makkelijk, overzichtelijk en leuker worden. Wij groeien en ons team groeit met ons mee. Met zo’n 200 verenigingen en meer dan 1000 actieve gebruikers die dagelijks met onze software werken, staat onze klant centraal in alles wat we dagelijks doen.

We zijn er van overtuigd dat er veel meer verenigingen gelukkig zouden worden van Congressus. Wij streven naar een flinke groei in tevreden klanten. Dat is de reden dat we op zoek zijn naar iemand die ons helpt die ambitie te realiseren.

 

Aan jou de eervolle taak…

Aan jou de eervolle taak om er, samen met ons marketing team, voor te zorgen dat iedere vereniging in Nederland (binnen onze doelgroep) Congressus kent en gebruikt!

In deze rol ga je op zoek naar nieuwe klanten, je kan de kracht van Congressus demonstreren, de verkoop stimuleren en sterke klantrelaties onderhouden. Jij zorgt dat onze leads converteren naar succesvolle klant.

Over jou

 • Je levert een belangrijke bijdrage aan het commerciële resultaat. Je doet dit door de klant centraal te zetten.
 • Je hebt inzicht in de customer journey, weet hoe je op de behoefte van verschillende doelgroepen moet inspelen en zet hier efficiënt de juiste hulpmiddelen voor in.
 • Je trekt er op uit.
 • Je gaat actief op zoek naar nieuwe leads en converteert naar succesvolle klanten.
 • Ervaring met software en/of een SaaS-oplossing is een vereiste.
 • Je hebt ‘genoeg’ werkervaring om Congressus nog harder te laten groeien en de optimale ervaring te bieden aan onze klanten.
 • Je bent zelfstandig, met een gezonde dosis lef.

Wat bieden wij jou?

 • 24 – 36 uur op een fantastische werkplek in het bruisende Launch Café
 • Alle vrijheid om (deels) vanuit huis te werken
 • Marktconform salaris
 • Fijne collega’s
 • Een fantastisch product waar je dagelijks over mag vertellen
 • Vrijheid en ruimte om te groeien als commercieel professional

Interesse?

Stuur dan je LinkedIn profiel en motivatie naar jochem@congressus.nl. Wees creatief. We vinden het leuker je te leren kennen in een paar oprechte zinnen, dan middels een lap tekst vol clichés.

Je kunt solliciteren tot 23 september 2020.

Meer dan 200 verenigingen zijn blij met Congressus!
image

Studievereniging KIC

Studievereniging

Achter de gebruiksvriendelijke interface zit een klantvriendelijk team dat altijd voor je klaar staat.

Sjoerd MulderVoorzitter (2017-2018)

De grootste communicatievereniging van Noord-Nederland maakte dankzij Congressus een grote slag in professionalisering.

image

ConcepT

Studievereniging

Als bestuur heb je alles in één, de website, de ledenadministratie en het incassosysteem. Dit voorkomt een hoop administratieve lasten.

Ramon OppersSecretaris en Functionaris Interne Betrekkingen 2017

In 2015 is ConcepT overgestapt op Congressus om zo alle verschillende processen vanuit één omgeving te kunnen beheren.

SVGshapeshapeshape

Klaar voor méér vereniging? Start vandaag nog met Congressus.

Maak gratis en geheel vrijblijvend je eigen Congressus omgeving aan en ontdek hoe jullie snel en makkelijk je leden beheren.

Avtar
Of bel met Folmer of Carmen om een persoonlijke demo in te plannen. We zijn vandaag bereikbaar tot 17:00 uur.