Tips & inspiratie

Huisdier als officieel lid van de vereniging

Met meer dan 250 verenigingen, 1.000 dagelijkse gebruikers… leden en oud-leden in de database we zijn veel gewend bij Congressus. Geloof het of niet, bij de Groningse studentenvereniging Vindicat worden nu zelfs huisdieren als lid van de verschillende huizen in de ledensoftware gezet.

door Marthijs op 16 maart 2022 3 minuten leestijd
image

“Rare vraag, we willen de huisdieren van onze studentenhuizen graag in de ledenadministratie van Congressus hebben.” Onze support medewerkers staan dagelijks klaar voor allerhande vragen omtrent de software, maar deze vraag zijn we nog niet eerder tegen gekomen.

Een bijzonder, maar natuurlijk geen onmogelijk verzoek. Door middel van wat slimme features in de software heeft Vindicat nu ook de huisdieren van hun studentenhuizen in de administratie staan. Maar waarom zou Vindicat dit willen?

We bellen met: Tom van Leest Senatus Assessor Secundus bij Vindicat. Want allemaal leuk en aardig natuurlijk, huisdieren in je ledenadministratie, maar één vraag brandt op onze lippen: waarom? Tom moet lachen wanneer we hem deze vraag stellen: “Elk bestuur wil iets nieuws toevoegen aan een vereniging en leuke kleine dingen maken een vereniging. Zo kwamen we er eigenlijk op dat huisdieren met ingang van dit jaar ook lid kunnen worden.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ICE (@ice_orgidee)

Tom brengt zijn betoog met veel enthousiasme, maar we willen toch nog iets zeker weten: “Sorry, maar ik moet het toch vragen. Dit is geen vroege 1 april grap?” Al snel blijkt dat veel studentenhuizen hun eigen huisdier hebben. We krijgen het Instagram profiel van hond ‘Ice’ te zien. “Op de tweede foto, kan je Ice met zijn bul zien. Dat is zeg maar het bewijs dat je lid bent van onze vereniging,” vertelt Tom.

Ice is niet het enige studentenhuisdier. De viervoetige leden hebben ook contact met elkaar. We krijgen een foto van Ice samen met Hond Harvey bij een kerstboom. Tom noemt nog een aantal viervoetige leden van de vereniging. De Instagram profielen van Loeks en Dave komen voorbij: “Dave heeft nog niet zoveel foto’s. Hij is nog een pup.”

Ook een vraag over Congressus? Raar hoeft niet persé. Wij zijn voor al je vragen dagelijks bereikbaar op Congressus Support, te bereiken op 050 211 00 16 of via de chat op de website of in Congressus Manager.

shape image

Heb je nog vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met Marthijs.

SVGshapeshapeshape

Klaar voor méér vereniging? Start vandaag nog met Congressus, software voor jouw vereniging.

Maak geheel vrijblijvend je eigen Congressus omgeving aan en ontdek hoe je eenvoudig je vereniging kan beheren.

Avtar
Of bel met Sam (sales) voor meer informatie of om een persoonlijke demo in te plannen. We zijn vandaag bereikbaar tot 17:00 uur. Support? Bel 050-2110016