Tips & inspiratie

Evenementen 2.0

Wellicht heb je het al gezien in Congressus Manager of op de website van je vereniging: Evenementen heeft een fikse update gehad! We hebben ruim 2,5 jaar gewerkt aan deze update en hebben daarin heel veel van jullie feedback kunnen verwerken. We staan te poppelen om je te vertellen wat er allemaal is verbeterd!

door Marthijs op 8 juni 2022 3 minuten leestijd
image

Drie tofste verbeteringen op een rijtje

Met onderstaande aanpassingen maken we evenementen nòg krachtiger:

1. Inschrijftype: Eenmalig aanmelden of ticketing

Je kunt bij een evenement instellen welk inschrijftype je wil gebruiken:

  • Aanmelden – leden en evt. externen kunnen zich eenmalig aanmelden en hun ticket kiezen. Dit komt het meest overeen met hoe het aanmelden in Congressus altijd gewerkt heeft.

  • Ticketing – leden en evt. externen kunnen 1 of meer tickets kopen. Het is mogelijk meer dan één keer te bestellen. Ticketing is handig voor bijvoorbeeld gala’s en feesten. Ook wanneer je leden de mogelijkheid wil geven introducees mee te nemen, dien je voor ’ticketing’ te kiezen.

2. QR tickets

YES! Veelgevraagd en vanaf nu in bèta beschikbaar; QR tickets voor je evenement.

Deelnemers ontvangen een PDF-bestand in hun mail met daarin hun ticket(s) met QR code. Met de Congressus Ticket Scan-app controleer je de tickets aan de deur van je evenement.

Deze functionaliteit rollen we langzaam uit bij alle klanten. Om iedereen de beste ervaring te geven, doen we dit in kleine batches. Zo kunnen we eventuele kinderziektes sneller verhelpen.

3. Nieuwe interface

Het aanmelden via de website heeft een volledig nieuwe interface; responsive, intuïtief en met aanvullende uitleg waar nodig. Zo maken we het aanmelden en kopen van tickets nog eenvoudiger!

Alle informatie in de kennisbank

Dat is lang niet alles wat nieuw is. In onze kennisbank vind je alle nieuwe artikelen over het aanmaken en beheren van je evenementen, tickettypes en deelnemers.

Aandachtspunten

We hebben onze uiterste best gedaan om deze update zo vlekkeloos mogelijk te maken. Alle instellingen voor aanmelden en tickettypes hebben we secuur omgezet naar de nieuwe functionaliteit. Toch raden we je aan om de instellingen bij de evenementen waarvoor de aanmelding open staan even goed te controleren.

Een paar punten die veranderd zijn in de instellingen:

1. Indien je een veld voor opmerkingen hebt ingesteld, is deze van het tickettype verplaatst naar de algemene instellingen voor aanmelden voor het evenement.

2. De export voor evenementen is gewijzigd om alle nieuwe instellingen correct te tonen.

3. Koppelen van carrièrepartners doe je nu via het tabblad ‘Publicatie’ (alleen relevant voor gebruikers van de module Carrière).

shape image

Heb je nog vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met Marthijs.

SVGshapeshapeshape

Klaar voor méér vereniging? Start vandaag nog met Congressus, software voor jouw vereniging.

Maak geheel vrijblijvend je eigen Congressus omgeving aan en ontdek hoe je eenvoudig je vereniging kan beheren.

Avtar
Of bel met Sam (sales) voor meer informatie of om een persoonlijke demo in te plannen. We zijn vandaag bereikbaar tot 17:00 uur. Support? Bel 050-2110016