shape image Crop-image

SEPA-standaard

Sinds 2014 werken alle Europese banken met de SEPA-standaard. Dat zie je bijvoorbeeld aan de invoering van IBAN en BIC.

Congressus werkt volledig met de nieuwe SEPA-standaard. Alle incasso-opdrachten kunnen met een paar klikken in het nieuwe PAIN-formaat worden verstuurd aan de bank. Daarnaast controleren we elk IBAN-nummer op geldigheid en vullen we, waar mogelijk, automatisch de juiste BIC in.

Incasso-machtigingen beheren

Om als vereniging bij een lid te mogen incasseren, is een ondertekende incasso-machtiging van ieder lid nodig. Congressus genereert automatisch voor ieder lid een incasso-machtiging. Deze voldoet aan de eisen van de Nederlandse Bank en hoeft door het lid enkel uitgeprint en ondertekend te worden.

Wanneer het lid de incasso-machtiging heeft ondertekend, wordt dit opgeslagen in het profiel van het lid. Vanaf dat moment is het mogelijk voor het lid om te betalen via automatische incasso.

Direct inzicht in het online profiel

Leden kunnen in hun online profiel direct zien welke bedragen via automatische incasso worden geïncasseerd. Ook de tekeningsdatum en referentie van de incasso-machtiging worden overzichtelijke weergegeven in het profiel.

SVGshapeshapeshape

Klaar voor méér vereniging? Start vandaag nog met Congressus, software voor jouw vereniging.

Maak geheel vrijblijvend je eigen Congressus omgeving aan en ontdek hoe je eenvoudig je vereniging kan beheren.

Avtar
Of bel met Sam (sales) voor meer informatie of om een persoonlijke demo in te plannen. We zijn vandaag bereikbaar tot 17:00 uur. Support? Bel 050-2110016